Asbest


Asbest is in de vorige eeuw gedurende zeer lange tijd op grote schaal gebruikt. Dit komt omdat de voortreffelijke eigenschappen van asbest (onder andere brandwerend, vochtwerend en slijtvast) op heel veel plaatsen goed van pas kwamen.

Pas later werd bekend dat asbest ook veel schade aan de gezondheid kan aanrichten. Dit heeft ertoe geleid dat dit materiaal vanaf 1 juli 1993 niet meer mag worden toegepast. Door het vele gebruik is het op allerlei plaatsen nog aanwezig, zowel in gebouwen, de bodem als in losse producten.

Met onze dienstverlening informeren wij u over de aanwezigheid van asbest in uw omgeving. Ook dragen onze producten bij aan uw kennis over dit materiaal wat uw veiligheid vergroot.


 

Dienstverlening en informatie

Maak een keuze:

Asbest Analyse

Wilt u weten of in uw materiaal Asbest aanwezig is? U kunt zelf een Asbestanalyse laten uitvoeren door een Laboratorium. De eerste asbest analyse (PLM) door een geaccrediteerd asbestlaboratorium kost slechts € 41,75 exclusief BTW. Laat u tegelijkertijd meer monsters laat analyseren, dan bedragen de kosten voor iedere volgende analyse slechts € 32,75 per stuk exclusief BTW. De factuur en het analyserapport van de asbesttest ontvangt u tegelijkertijd per mail.

Asbest herkennen

Er zijn 3.000 producten bekend waar asbest in is verwerkt. Dit varieert van wandelementen, isolatiemateriaal tot zeil of board. Soms is asbest hechtgebonden, soms is er sprake van het gevaarlijkere niet-hechtgebonden asbest. Lees hier meer over de verschillende asbesttoepassingen.

Risico’s van asbest

Waarom is asbest gevaarlijk en is het ene soort asbest gevaarlijker dan het andere soort? Belangrijke informatie over de risico’s van asbest vindt u hier.

Vragen?

Mail ons, klik op de button

info@hulstmilieuadvies.nl